Programma’s

PROGRAMMAOVERZICHT

Radio Retour

Een ontspannend muziekprogramma voor 1 uur ongegeneerd luisterplezier.
Om u helemaal terug te catapulteren naar de seventies klinkt het ook alsof u het vanop uw oude transistor radio op de Middengolf* aan het luisteren bent. Puur jeugdsentiment… dat kan alleen maar op Retro Radio Singjaal.
De teletijdmachine van professor Barabas is er niets tegen!

Motown music

Motown was jarenlang hét toonaangevende soul-platenlabel met artiesten als Diana Ross, Smokey Robinson, Marvin Gaye, Stevie Wonder, The Temptations, Lionel Richie en Michael Jackson. We vertellen je over de geschiedenis van het label, de artiesten die het groot gemaakt hebben, hoe de bekendste nummers tot stand zijn gekomen… maar we laten je vooral genieten van de onsterfelijke Motown muziek!

De love tapes

Het is zooooo eighties en nineties dat het helemaal in onbruik is geraakt en bovendien is de technologie zo geëvolueerd dat de meeste jongeren er niet eens aan denken om er eentje te maken. Een persoonlijke ode aan je geliefde, die zich op haar beurt ‘special’ voelde.

Oase

Dirk Van den Bosch brengt de revival van het programma ‘OASE’ dat jaren geleden als laatavond programma op radio Sinjaal te beluisteren was. Bij Retro Radio Singjaal brengt hij gloednieuwe afleveringen die u kan (her)beluisteren waar en wanneer u dat maar wil.

De Klankentapper

Welkom aan de muzikale toog van Radio Singjaal. Platenober Marc tapt uit de meest diverse vaatjes wekelijks een fris en aanstekelijk programma bij elkaar. Ben jij ook dorstig naar nieuwe muzikale ontdekkingen : Singjaal geeft een rondje. Proost !

La vie en rose

Franse muziekjes, melodietjes, chanson… gepresenteerd door Johan Eeckhout in een samenstelling van Jo Backstage.

De Wonderjaren

We draaien de hits van het jaar dat in de picture staat en proberen je te verrassen met liedjes waarvan je zegt : “ah, lang geleden dat ik dat nummer nog ’s hoorde op de radio” . Dat gevoel willen we graag delen in “De Wonderjaren”.

Bewolkt en Buien

Het maakt niet uit of u in een goede of een slechte bui bent. Melancholische muziekjes en luisterliedjes druppelen binnen, ideaal met de regen op de ruit en de radio halfzacht.

RockFilter

Ambiance rockmuziek, daar draait het om in dit programma. Met onze RockFilter voor de oren razen we door de muziekgeschiedenis en laten u kennis maken met rockers van vroeger en nu: Led Zeppelin, Jimi Hendrix, Nirvana, Pearl Jam, Arctic Monkeys, Black Box Revelation… De gitaar aan de macht!

De Waaier

Wij waaien met muziek, uit alle hoekjes en kantjes, oud, jong, uit alle zeven de windstreken, dromerig, beukend, vitruoos, makkelijk in het gehoor liggend en in alle talen. Tot ons Leuvens toe. Een hele waaier dus.

Females

Marc Vandenberghen serveert u een programma over zingende meisjes en madammen… En met die meisjes bedoelen we uiteraard niet K3.

Platenreiger

Marc Vandenberghen rijgt de platen voor u aan mekaar. Met vaak verrassend resultaat.

De Coiffeur van Fabiola

Het geknipte programma voor liefhebbers van Belpop.

De Tokshow

De tokshow brengt bizarre gasten en rare vogels die met een ei zitten en dit graag kwijt willen voor de microfoon. Sommige verliezen hun pluimen en anderen gaan er dan weer mee lopen, nog anderen steken ze op hun hoed. Kolder, onzin en veel gekakel dat mag je verwachten in de tokshow op retro radio singjaal.

Good mood food

Informatie over en rond eetcultuur en veel meer lekkers wordt u smakelijk opgediend door Wies Beckers.

De Ferme 4

In een liedboek met alles van Dylan, The Stones, The Beatles en Bowie kan je de hele muziekgeschiedenis terugvinden. Blues, rock en pop, zwart en wit, voor en van mannen en vrouwen. Net dat tikkeltje meer te weten komen over de songs van de grote vier dat kan hier.

GOED BEGONNEN

Onze programmamakers serveren u hun lievelingsplaatjes en leggen uit waarom dat zo is.

60X45

Een uur 45 toeren platen met een overzicht van de best verkochte singles in de lage landen, op basis van de Ultratop en de Veronica top 100, Jaar per jaar, tussen 1969 en 1979. Wat was trendy, wie waren de meest populaire artiesten en voor wie betekende welk jaar de grote doorbraak?

One hit wonders

Het is een apart verhaal in de popgeschiedenis: artiesten die een wereldhit scoren, maar dat succes nooit nog kunnen evenaren of snel weer in de vergetelheid verdwijnen. Dit is een eigenzinnig overzicht van een reeks 1 hit wonders, en de vaak vreemde verhalen die erbij horen.

MELODELUXE

Pop, soft rock & soft soul – de originele sound van Sinjaal, uit de allereerste jaren. Verwacht Simply Red, Sade, Scritti Politti, Prefab Sprout, Donald Fagen, The Smiths, Tears for Fears, Everything but the Girl, Hall & Oates & vele anderen uit die periode.

HOME ZWANENZANG

Bijna al mijn muziekhelden zijn de pensioenleeftijd al lang voorbij of liggen onder de groene zoden. Hoog tijd om eens op bezoek te gaan in Home Zwanenzang waar de grijze rimpelige rock(st)ers hun laatste liedje spelen. We geven hun rolator een duwtje en bestijgen samen met hen de eerste treden naar de Stairway to heaven. In de tuin van Home Zwanenzang nemen we ook een kijkje op het kerkhof van de muziek en brengen hulde aan bekende en minder bekende zerken. Rimpelrock op Radio Singjaal.

Heroes

Artiesten die soms briljante dingen maken maar net zo goed de bal als eens misslaan, wat we hen graag vergeven. Wel, dat zijn onze “Heroes”, onze muzikale helden waar we graag een uur de tijd voor nemen.

DE PLATENGAST

We duiken in de platenkast van bekende Vlamingen. Ze vertellen over wat ze mooi vinden, welke herinneringen en verhalen erbij horen en welke rol muziek en radio in hun leven speelt. Een garantie voor een sprankelend, vaak verrassend en gevarieerd uurtje radio.

PUUR

unplugged en acoustische versies: uitgekleed tot op de blote bast.

DE OPENINGSDANS

Weet u nog wat uw openingsdans was op uw huwelijk en wat daar zo bijzonder aan was? Hopelijk wel, want de kans bestaat dat een reportageteam van Radio Singjaal het u komt vragen op straat. We bundelen in een uurtje de opvallendste verhalen, gekoppeld aan de mooiste openingsdansen.

MONOTONE

Tegenwoordig is popmuziek alomtegenwoordig. Wie z’n muziek nog stockeert om z’n mp3 speler of op z’n smartphone wordt al lachend voorbijgestoken door de nieuwst trend : streaming. We zouden bijna vergeten het ooit anders was. (Her)ontdek classic hits uit de golden 50’s en 60’s samen met de vaak prille versies van liedjes die in de decennia nadien nog populairder zouden worden in een cover versie. Dit is “Monotone”. Stay tuned for more rock ‘n’ rock roll.

FUNKY SEXION

Funk, soul, disco, Old School en R&B – na 25 jaar terug in de Leuvense ether, toen en nu nog geïnspireerd door het legendarische Funky Town en Radio Cité Funky

DJ VAN DIENST

De werkvloer wordt een dansvloer.
Organisaties, bedrijven, scholen enz… sturen hun favoriete nummertjes.
Onze ‘DJ van dienst’ zal ze met veel plezier draaien.

KORT AAN DE OREN

Non stop lekkere muziekjes, geknipt tijdens het werk of zomaar als tussendoortje. Speciaal voor u uitgekamd en uitgevlooid.

Niet alleen de duif is dood

Niet alleen ‘de duif is dood’, maar ook andere hilarische cabaretstukjes en conférences komen aan bod. Het geheel afgewisseld met het betere Nederlandstalige lied.