Programma’s

PROGRAMMAOVERZICHT

Vollen Bak

Zet uw volumeknop VOLLEN BAK! want we serveren non-stop zomerse muziekjes samengesteld door Dirk Verheyden. Dat wordt VOLLEN BAK genieten!

De Luchtmatras van de Waterduivel

Een hele zomer lang nemen Stijn Vancuyck en Geert Kinnaert je mee op DE LUCHTMATRAS VAN DE WATERDUIVEL, de hete zomerse versie van Het Oorkussen Van De Duivel.

Het Briesje

HET BRIESJE is de zomerse versie van De Waaier het eigenzinnige programma met Luc Vandekerckhove en z’n kompaan Guido Jansens.

Elke Week Werchter

Hoezo!? Geen festival in Werchter??? Daar hebben we bij Retro Radio Singjaal wat op gevonden… Geert Kinnaert en Johan Eeckhout brengen ELKE WEEK WERCHTER! Een terugblik op 13 edities van Rock Werchter.

De Coverstory Specials

‘De coverstory specials’ zijn afleveringen waarin we covers van- en door één bepaalde artiest draaien. Zorgvuldig uitgekozen door Geert Kinnaert, gepresenteerd door Johan Eeckhout met techniek van Dirk Verheyden.

Tropical Desire

Waan je op een zuiders eiland met zwoele zomerse muziekjes… Samengesteld door Wim Mallaerts, presentatie Bert Peleman en de Techniek is in handen van Jo Backstage.

Funky Sexion Summer

Een hele zomer lang trakteert Bert Peleman op zomerse funky songs in FUNKY SEXION SUMMER.

De Coverstory

Covers van vroeger tot nu… ze passeren allemaal de revue. Heel bekende en totaal onbekende artiesten van Abba tot Zz top!

De Wonderjaren

We draaien de hits van het jaar dat in de picture staat en proberen je te verrassen met liedjes waarvan je zegt : “ah, lang geleden dat ik dat nummer nog ’s hoorde op de radio” . Dat gevoel willen we graag delen in “De Wonderjaren”.

Top Producers

De producers, dat zijn de mensen achter het mengpaneel, aan de knopjes, die het werk van de artiesten in goede banen leiden en een onzichtbare maar belangrijke rol spelen bij hoe platen klinken.

Het Oorkussen Van De Duivel

Een uurtje ‘verduiveld’ goeie muziek gepresenteerd door Stijn Vancuyck en samengesteld door onze duivel-doet-al Geert Kinnaert.

Raar Maar Waar

Jan Dewijngaert presenteert u RAAR MAAR WAAR. Een programma met muziekjes van alle tijden doorspekt met bizarre nieuwtjes en fait divers…

De Coiffeur van Fabiola

Het geknipte programma voor liefhebbers van Belpop.

Funky Sexion

Funk, soul, disco, Old School en R&B – na 25 jaar terug in de Leuvense ether, toen en nu nog geïnspireerd door het legendarische Funky Town en Radio Cité Funky.

Oase

Dirk Van den Bosch brengt de revival van het programma ‘OASE’, dat jaren geleden als laatavond programma op radio Sinjaal te beluisteren was.

Schaamteloze emoties

Schaamteloze emoties’ brengt het betere Nederlandstalige lied van vroeger en nu. Het is een nieuw programma van Jo Backstage met een presentatie van Dirk Van Den Bosch.

Het TOP 30 Hitarchief

Als je in de jaren 80 de nieuwste hits in huis wilde hebben, dan kocht je in de platenwinkel je favoriete singletjes. En als je wilde weten hoe populair die liedjes op dat moment waren dan mocht je op zaterdagmiddag de top 30 zeker niet missen…

La Vie en Rose

Franse muziekjes, melodietjes, chanson… gepresenteerd door Luc Vandekerckhove in een samenstelling van Jo Backstage.

RockFilter

Ambiance rockmuziek, daar draait het om in dit programma. Met onze RockFilter voor de oren razen we door de muziekgeschiedenis en laten u kennis maken met rockers van vroeger en nu: Led Zeppelin, Jimi Hendrix, Nirvana, Pearl Jam, Arctic Monkeys, … De gitaar aan de macht!

De Waaier

Wij waaien met muziek, uit alle hoekjes en kantjes, oud, jong, uit alle zeven de windstreken, dromerig, beukend, virtuoos, makkelijk in het gehoor liggend en in alle talen. Tot ons Leuvens toe. Een hele waaier dus.

Melodeluxe

Pop, soft rock & soft soul – de originele sound van Sinjaal, uit de allereerste jaren. Verwacht Simply Red, Sade, Scritti Politti, Prefab Sprout, Donald Fagen, The Smiths, Tears for Fears & vele anderen uit die periode.

Bewolkt & Buien

Een uur lang downbeat radio met ruimte voor muziek die je hoofd leegmaakt en je zachtjes opnieuw oplaadt.

Beats International

Verwacht je niet aan commerciële dansmuziek, maar aan échte floor fillers rechtstreeks uit discotheken en clubs. Beats International, da’s club music only!

Radio Retour

Een ontspannend muziekprogramma voor 1 uur ongegeneerd luisterplezier. Om u helemaal terug te catapulteren naar de seventies klinkt het ook alsof u het vanop uw oude transistor radio op de Middengolf* aan het luisteren bent. Puur jeugdsentiment… dat kan alleen maar op Retro Radio Singjaal.

Maxi Music

Elke zaterdagavond op Retro Radio Singjaal is er Maxi Music, een programma met dansklassiekers in XL formaat !

Niet Alleen De Duif Is Dood

Dirk Verheyden wisselt niet alledaagse klassiekers af met legendarische en minder legendarische stukjes cabaret in NIET ALLEEN DE DUIF IS DOOD.

De Love Tapes

Een persoonlijke ode aan je geliefde, die zich op haar beurt ‘special’ voelde.
Een bloemlezing van mijn eigen love-tapes. Ik ben in mijn leven heel vaak verliefd geweest…

De Klankentapper

Welkom aan de muzikale toog van Radio Singjaal. Platenober Marc tapt uit de meest diverse vaatjes wekelijks een fris en aanstekelijk programma bij elkaar. Ben jij ook dorstig naar nieuwe muzikale ontdekkingen : Singjaal geeft een rondje. Proost !