Programma’s

PROGRAMMAOVERZICHT

Festival speciale

Wie ‘zomer’ zegt denkt uiteraard aan festivals. Die komen dan ook uitgebreid aan bod in ‘Festival Spéciale’, de zomerse reeks van Johan Eeckhout.

Schaamteloze emoties

Schaamteloze emoties’ brengt het betere Nederlandstalige lied van vroeger en nu. Het is een nieuw programma van Jo Backstage met een presentatie van Johan Eeckhout.

Het Briesje

Onze bedreven en ervaren ‘radiorotten’ Luc Vanderkerckhove en Guido Jansens komen aanwaaien met ‘Het Briesje’, de zomerse versie van ‘De Waaier’. Verwacht het overwachte.

Funky Sexion Summer

Feel the heat, enjoy the beat… van Funky sexion summer edition. Zomerse muziek ideaal bij zuiderse temperaturen.

Tropical desire

Tropische dansmuziek, de sfeer van zuiderse stranden, wuivende palmen… je raakt helemaal weg van Tropical desire. Een programma van Wim Mallaerts.

Top Producers

De producers, dat zijn de mensen achter het mengpaneel, aan de knopjes, die het werk van de artiesten in goede banen leiden en een onzichtbare maar belangrijke rol spelen bij hoe platen klinken. Tussen droom en realiteit staat in de muziekwereld vaak een producer die de creatieve ideeën van songwriters en de talenten van muzikanten omzet in de opnames die we allemaal kennen.

De 80's Show

The Eighties Show brengt je elke week prettige pop uit het kleurrijkste decennium in de muziekgeschiedenis, inclusief een terugblik op oude nieuwsfeiten, tv-series van toen en vergeten one hit wonders.

Oase

Dirk Van den Bosch brengt de revival van het programma ‘OASE’ dat jaren geleden als laatavond programma op radio Sinjaal te beluisteren was. Bij Retro Radio Singjaal brengt hij gloednieuwe afleveringen die u kan (her)beluisteren waar en wanneer u dat maar wil.

De Klankentapper

Welkom aan de muzikale toog van Radio Singjaal. Platenober Marc tapt uit de meest diverse vaatjes wekelijks een fris en aanstekelijk programma bij elkaar. Ben jij ook dorstig naar nieuwe muzikale ontdekkingen : Singjaal geeft een rondje. Proost !

La vie en rose

Franse muziekjes, melodietjes, chanson… gepresenteerd door Johan Eeckhout in een samenstelling van Jo Backstage.

De Wonderjaren

We draaien de hits van het jaar dat in de picture staat en proberen je te verrassen met liedjes waarvan je zegt : “ah, lang geleden dat ik dat nummer nog ’s hoorde op de radio” . Dat gevoel willen we graag delen in “De Wonderjaren”.

Bewolkt en Buien

Het maakt niet uit of u in een goede of een slechte bui bent. Melancholische muziekjes en luisterliedjes druppelen binnen, ideaal met de regen op de ruit en de radio halfzacht.

RockFilter

Ambiance rockmuziek, daar draait het om in dit programma. Met onze RockFilter voor de oren razen we door de muziekgeschiedenis en laten u kennis maken met rockers van vroeger en nu: Led Zeppelin, Jimi Hendrix, Nirvana, Pearl Jam, Arctic Monkeys, Black Box Revelation… De gitaar aan de macht!

De Waaier

Wij waaien met muziek, uit alle hoekjes en kantjes, oud, jong, uit alle zeven de windstreken, dromerig, beukend, virtuoos, makkelijk in het gehoor liggend en in alle talen. Tot ons Leuvens toe. Een hele waaier dus.

MELODELUXE

Pop, soft rock & soft soul – de originele sound van Sinjaal, uit de allereerste jaren. Verwacht Simply Red, Sade, Scritti Politti, Prefab Sprout, Donald Fagen, The Smiths, Tears for Fears, Everything but the Girl, Hall & Oates & vele anderen uit die periode.

Platenreiger

Marc Vandenberghen rijgt de platen voor u aan mekaar. Met vaak verrassend resultaat.

De Coiffeur van Fabiola

Het geknipte programma voor liefhebbers van Belpop.

De Tokshow

De tokshow brengt bizarre gasten en rare vogels die met een ei zitten en dit graag kwijt willen voor de microfoon. Sommige verliezen hun pluimen en anderen gaan er dan weer mee lopen, nog anderen steken ze op hun hoed. Kolder, onzin en veel gekakel, dat mag je verwachten in de tokshow op retro radio singjaal.

Good mood food

Informatie over en rond eetcultuur en veel meer lekkers wordt u smakelijk opgediend door Wies Beckers.

De Ferme 4

In een liedboek met alles van Dylan, The Stones, The Beatles en Bowie kan je de hele muziekgeschiedenis terugvinden. Blues, rock en pop, zwart en wit, voor en van mannen en vrouwen. Net dat tikkeltje meer te weten komen over de songs van de grote vier dat kan hier.

60X45

Een uur 45 toeren platen met een overzicht van de best verkochte singles in de lage landen, op basis van de Ultratop en de Veronica top 100, jaar per jaar, tussen 1969 en 1979. Wat was trendy, wie waren de meest populaire artiesten en voor wie betekende welk jaar de grote doorbraak?

De Love Tapes

Het is zooooo eighties en nineties dat het helemaal in onbruik is geraakt en bovendien is de technologie zo geëvolueerd dat de meeste jongeren er niet eens aan denken om er eentje te maken. Een persoonlijke ode aan je geliefde, die zich op haar beurt ‘special’ voelde.

FUNKY SEXION

Funk, soul, disco, Old School en R&B – na 25 jaar terug in de Leuvense ether, toen en nu nog geïnspireerd door het legendarische Funky Town en Radio Cité Funky.

Radio Retour

Een ontspannend muziekprogramma voor 1 uur ongegeneerd luisterplezier.
Om u helemaal terug te catapulteren naar de seventies klinkt het ook alsof u het vanop uw oude transistor radio op de Middengolf* aan het luisteren bent. Puur jeugdsentiment… dat kan alleen maar op Retro Radio Singjaal.
De teletijdmachine van professor Barabas is er niets tegen!

Heroes

Artiesten die soms briljante dingen maken maar net zo goed de bal al eens misslaan, wat we hen graag vergeven. Wel, dat zijn onze “Heroes”, onze muzikale helden waar we graag een uur de tijd voor nemen.