Programma’s

PROGRAMMAOVERZICHT

The 60's in 60 minuten

In deze reeks neemt Jan Dewijngaert u 8 afleveringen lang mee naar de geweldige jaren 60. Dat belooft héél veel mooie muziekjes. Want de liedjes waren in die tijd erg kort wat nog eens bewijst dat mooie liedjes nooit lang duren. Geniet ervan!

Het Beste Uit De Tokshow

Geert Kinnaert maakte een selectie van de beste afleveringen van DE TOKSHOW. De Gekste gasten passeren de revue en natuurlijk mogen de remakes van de gekende sprookjes en de 3 knotsgekke musicals niet in dit rijtje ontbreken!

Het TOP 30 Hitarchief

Als je in de jaren 80 de nieuwste hits in huis wilde hebben, dan kocht je in de platenwinkel je favoriete singletjes. En als je wilde weten hoe populair die liedjes op dat moment waren dan mocht je op zaterdagmiddag de top30 zeker niet missen. Ik vond die wekelijkse competitie tussen de plaatjes van het moment toen best spannend…

Schaamteloze emoties

Schaamteloze emoties’ brengt het betere Nederlandstalige lied van vroeger en nu. Het is een nieuw programma van Jo Backstage met een presentatie van Johan Eeckhout.

De Coiffeur van Fabiola

Het geknipte programma voor liefhebbers van Belpop.

DJ van Dienst

De werkvloer wordt een dansvloer.
Organisaties, bedrijven, scholen enz… sturen hun favoriete nummertjes.
Onze ‘DJ van dienst’ zal ze met veel plezier draaien.

Females

Marc Vandenberghen serveert u een programma over zingende meisjes en madammen… En met die meisjes bedoelen we uiteraard niet K3.

Keuzestress

Als u niet weet welke nummers te kiezen voor de Top 100 Aller Tijden, dan kan Keuzestress u misschien al een eindje op weg helpen. Daarin gidst Johan Eeckhout je door de Top 100 lijsten die op Sinjaal 1.0 werden uitgezonden tussen 1983 en 1994

The 80's Show

The Eighties Show brengt je elke week prettige pop uit het kleurrijkste decennium in de muziekgeschiedenis, inclusief een terugblik op oude nieuwsfeiten, tv-series van toen en vergeten one hit wonders.

Oase

Dirk Van den Bosch brengt de revival van het programma ‘OASE’ dat jaren geleden als laatavond programma op radio Sinjaal te beluisteren was. Bij Retro Radio Singjaal brengt hij gloednieuwe afleveringen die u kan (her)beluisteren waar en wanneer u dat maar wil.

De Klankentapper

Welkom aan de muzikale toog van Radio Singjaal. Platenober Marc tapt uit de meest diverse vaatjes wekelijks een fris en aanstekelijk programma bij elkaar. Ben jij ook dorstig naar nieuwe muzikale ontdekkingen : Singjaal geeft een rondje. Proost !

La vie en rose

Franse muziekjes, melodietjes, chanson… gepresenteerd door Johan Eeckhout in een samenstelling van Jo Backstage.

RockFilter

Ambiance rockmuziek, daar draait het om in dit programma. Met onze RockFilter voor de oren razen we door de muziekgeschiedenis en laten u kennis maken met rockers van vroeger en nu: Led Zeppelin, Jimi Hendrix, Nirvana, Pearl Jam, Arctic Monkeys, Black Box Revelation… De gitaar aan de macht!

De Waaier

Wij waaien met muziek, uit alle hoekjes en kantjes, oud, jong, uit alle zeven de windstreken, dromerig, beukend, virtuoos, makkelijk in het gehoor liggend en in alle talen. Tot ons Leuvens toe. Een hele waaier dus.

MELODELUXE

Pop, soft rock & soft soul – de originele sound van Sinjaal, uit de allereerste jaren. Verwacht Simply Red, Sade, Scritti Politti, Prefab Sprout, Donald Fagen, The Smiths, Tears for Fears, Everything but the Girl, Hall & Oates & vele anderen uit die periode.

Platenreiger

Marc Vandenberghen rijgt de platen voor u aan mekaar. Met vaak verrassend resultaat.

FUNKY SEXION

Funk, soul, disco, Old School en R&B – na 25 jaar terug in de Leuvense ether, toen en nu nog geïnspireerd door het legendarische Funky Town en Radio Cité Funky.

Radio Retour

Een ontspannend muziekprogramma voor 1 uur ongegeneerd luisterplezier.
Om u helemaal terug te catapulteren naar de seventies klinkt het ook alsof u het vanop uw oude transistor radio op de Middengolf* aan het luisteren bent. Puur jeugdsentiment… dat kan alleen maar op Retro Radio Singjaal.
De teletijdmachine van professor Barabas is er niets tegen!

De Ferme 4

In een liedboek met alles van Dylan, The Stones, The Beatles en Bowie kan je de hele muziekgeschiedenis terugvinden. Blues, rock en pop, zwart en wit, voor en van mannen en vrouwen. Net dat tikkeltje meer te weten komen over de songs van de grote vier dat kan hier.

Bewolkt & Buien

Het maakt niet uit of u in een goede of een slechte bui bent. Melancholische muziekjes en luisterliedjes druppelen binnen, ideaal met de regen op de ruit en de radio halfzacht.