Programma’s

PROGRAMMAOVERZICHT

Het TOP 30 Hitarchief

Als je in de jaren 80 de nieuwste hits in huis wilde hebben, dan kocht je in de platenwinkel je favoriete singletjes. En als je wilde weten hoe populair die liedjes op dat moment waren dan mocht je op zaterdagmiddag de top30 zeker niet missen. Ik vond die wekelijkse competitie tussen de plaatjes van het moment toen best spannend…

Schaamteloze emoties

Schaamteloze emoties’ brengt het betere Nederlandstalige lied van vroeger en nu. Het is een nieuw programma van Jo Backstage met een presentatie van Johan Eeckhout.

Was het '67, '68 of '69?

Jan Dewijngaert neemt je mee naar de ‘late sixties’. Met muziekjes, gebeurtenissen en fait-divers waarvan u de vraag kan stellen: was het nu ’67, ’68 of ’69?

DJ van Dienst

De werkvloer wordt een dansvloer.
Organisaties, bedrijven, scholen enz… sturen hun favoriete nummertjes.
Onze ‘DJ van dienst’ zal ze met veel plezier draaien.

Puur

Balsem voor het oor, een relaxerende muzikale douche voor de geest. We kleden de muziek uit tot haar essentie : stem, melodie en emotie… Muziek in haar pure vorm dus. We nemen even wat gas terug en genieten van bekende en minder bekende tijdloze melodieën.

Keuzestress

Als u niet weet welke nummers te kiezen voor de Top 100 Aller Tijden, dan kan Keuzestress u misschien al een eindje op weg helpen. Daarin gidst Johan Eeckhout je door de Top 100 lijsten die op Sinjaal 1.0 werden uitgezonden tussen 1983 en 1994

De 80's Show

The Eighties Show brengt je elke week prettige pop uit het kleurrijkste decennium in de muziekgeschiedenis, inclusief een terugblik op oude nieuwsfeiten, tv-series van toen en vergeten one hit wonders.

Oase

Dirk Van den Bosch brengt de revival van het programma ‘OASE’ dat jaren geleden als laatavond programma op radio Sinjaal te beluisteren was. Bij Retro Radio Singjaal brengt hij gloednieuwe afleveringen die u kan (her)beluisteren waar en wanneer u dat maar wil.

De Klankentapper

Welkom aan de muzikale toog van Radio Singjaal. Platenober Marc tapt uit de meest diverse vaatjes wekelijks een fris en aanstekelijk programma bij elkaar. Ben jij ook dorstig naar nieuwe muzikale ontdekkingen : Singjaal geeft een rondje. Proost !

La vie en rose

Franse muziekjes, melodietjes, chanson… gepresenteerd door Johan Eeckhout in een samenstelling van Jo Backstage.

RockFilter

Ambiance rockmuziek, daar draait het om in dit programma. Met onze RockFilter voor de oren razen we door de muziekgeschiedenis en laten u kennis maken met rockers van vroeger en nu: Led Zeppelin, Jimi Hendrix, Nirvana, Pearl Jam, Arctic Monkeys, Black Box Revelation… De gitaar aan de macht!

De Waaier

Wij waaien met muziek, uit alle hoekjes en kantjes, oud, jong, uit alle zeven de windstreken, dromerig, beukend, virtuoos, makkelijk in het gehoor liggend en in alle talen. Tot ons Leuvens toe. Een hele waaier dus.

MELODELUXE

Pop, soft rock & soft soul – de originele sound van Sinjaal, uit de allereerste jaren. Verwacht Simply Red, Sade, Scritti Politti, Prefab Sprout, Donald Fagen, The Smiths, Tears for Fears, Everything but the Girl, Hall & Oates & vele anderen uit die periode.

Platenreiger

Marc Vandenberghen rijgt de platen voor u aan mekaar. Met vaak verrassend resultaat.

De Coiffeur van Fabiola

Het geknipte programma voor liefhebbers van Belpop.

De Tokshow

De tokshow brengt bizarre gasten en rare vogels die met een ei zitten en dit graag kwijt willen voor de microfoon. Sommige verliezen hun pluimen en anderen gaan er dan weer mee lopen, nog anderen steken ze op hun hoed. Kolder, onzin en veel gekakel, dat mag je verwachten in de tokshow op retro radio singjaal.

FUNKY SEXION

Funk, soul, disco, Old School en R&B – na 25 jaar terug in de Leuvense ether, toen en nu nog geïnspireerd door het legendarische Funky Town en Radio Cité Funky.

Radio Retour

Een ontspannend muziekprogramma voor 1 uur ongegeneerd luisterplezier.
Om u helemaal terug te catapulteren naar de seventies klinkt het ook alsof u het vanop uw oude transistor radio op de Middengolf* aan het luisteren bent. Puur jeugdsentiment… dat kan alleen maar op Retro Radio Singjaal.
De teletijdmachine van professor Barabas is er niets tegen!

Heroes

Artiesten die soms briljante dingen maken maar net zo goed de bal al eens misslaan, wat we hen graag vergeven. Wel, dat zijn onze “Heroes”, onze muzikale helden waar we graag een uur de tijd voor nemen.

GOED BEGONNEN

Onze programmamakers serveren u hun lievelingsplaatjes en leggen uit waarom dat zo is.

Bewolkt & Buien

Het maakt niet uit of u in een goede of een slechte bui bent. Melancholische muziekjes en luisterliedjes druppelen binnen, ideaal met de regen op de ruit en de radio halfzacht.