Prettige beesten

Gert Bas Swa Danny Haas Polle Benny Sissi Gaston Lars Bill Rikske Hilaire Patty Adelbert Simoneke Isomo Reddy Betty Teddy Katty Misschien Kwazi Guy Bella Riet

Klik op een dier voor meer informatie!

Wat is da dier voor een poppenkast?!

‘Life is a cabaret old chump’ zingt Lisa Minelli… Wij nemen jullie mee naar het poppentheater ‘Toedeloe’ waar Benny al jaren optreedt… Maar op een mooie... of beter gezegd, minder mooie dag krijgt hij vreselijk nieuws… en belandt hij op straat. Daar loopt hij Sissi Serpent tegen het slangke lijf. Maar daarmee is de kous niet af. Wij volgen hen op hun zoektocht naar SOKses !

Aflevering 40

Teddy wordt gevraagd om tijdelijk burgemeester te worden van Calmenbert, en heeft meteen al enkele ideeën.

Aflevering 39

Sissi ontdekt wat er in het ei zit dat de paashaas haar gegeven heeft. Teddy krijgt de doos isomo die hij besteld had, maar de inhoud blijkt ook niet wat hij verwacht had. Verrassingen alom in deze aflevering!

Aflevering 38

In de abdij zijn ze verheugd dat het Pasen is! Rikske De Rammelaar ligt bewusteloos, en Sissi ontdekt wie daarachter zit. Teddy en Betty ondervinden enkele problemen aan hun dak…

Aflevering 37

Bas gaat zich verontschuldigen bij Teddy en Betty, en doet meteen een geste. Adelbert en Gert gaan langs in het café, en bestellen zoveel water dat Polle moet gaan bijhalen.

Getalenteerd acteur. Helaas wat ‘outdated’ en niet meteen hip. Hij is wat de pedalen kwijt en naarstig op zoek om z’n leven méér, en vooral weer, zin te geven.

Is niet op haar mond gevallen. Het is een echte babbelkous. Vindt dat ze heel veel talent heeft en wil per se wereldberoemd worden. Om dat doel te bereiken is ze tot alles in staat.

Spindokter. Danny Hé geeft advies en helpt dieren zolang hij er zelf voordeel bij heeft. Hij probeert zoveel mogelijk dieren te strikken in z’n web.

Uitbater van Café ‘Au lait’ ergens diep in de Ardennen. Leopold is een beetje een lui paard en dus nogal aan de slome kant. In zijn adoratie van de gekende zangeres Merrie Goround is hij dan weer niet te stuiten.

Bokser op z’n retour. Is wel een bezig baasje, werkt nu en dan als klusjesman en geeft er dan graag een lap op.

Reporter bij De Stalpaard. Gaston is een Zeverzwijn dat graag uitpakt met SPEKtaculair nieuws.

Vreemde vogel, licht opvliegend. Is bevriend met dieren van divers pluimage.

Commandant bij het leger. Duikt ten gepaste en vooral ten ongepaste tijd ergens op.

Gert is een Damhert dat in de Ardennen probeert te ontsnappen aan het jachtige leven. Hij is de uitbater van een kuuroord waar je compleet zen kan zijn.

Adelbert is een edelhert en vindt uiterlijk heel belangrijk. Houdt van gezelligheid en romantiek.

Zijn naam is Haas. Nico Haas Is eigenlijk een seizoenarbeider. Afhankelijk van de tijd van het jaar is hij Paashaas of Sinterhaas en wordt dan ook wel eens Sint Nico Haas genoemd. Wil graag onthaasten, maar is daarvoor eigenlijk iets teveel een stresskonijn.

Ober in een Ardens klasserestaurant.  Hilaire is erg nieuwsgierig van aard.

Bas Class moet elke maand krabben om rond te komen, en staat dan ook open voor initiatieven die geld in het laatje brengen. Heeft één of andere vorm van dyslexie.

Heeft een relatie met Bas Class. Wil graag mooi zijn. Houdt van de natuur en heeft dan ook groene vingers.

Ook onder vele andere namen gekend zoals Rikske de foefelaar… Is een valserik, een luierik, maar vooral een dommerik…

Lid van de Koerinnenbond. Strijdt voor dierenrechten. Wil altijd meteen de koe bij de horens vatten. Is van mening  dat  dieren al genoeg uitgemolken worden.

Waar die ‘R’ voor staat weten we niet… Misschien voor ‘Roofvogel’ ‘ of  voor ‘Rare vogel’.

Olifantje dat graag lanterfant.
Betwetertje en wijsneus.

Twijfelt aan alles… Ze is hopeloos op zoek…
Alleen weet ze niet naar wat.

Bruut. Romantiek is niks voor hem.
Heeft een gloeiende hekel aan honden.
Kwatongen beweren dat hij zelfs 3 jaar in de kattenbak heeft gezeten.

Bazig… Géén katje om zonder handschoenen aan te pakken.
Is de oudste van de familie Beterniegeweest.
Ontfermt zich over haar zus en haar broertje.

Verdraagzame en behulpzame ecologisten. Hebben geen stress. Ze verwerken thee en verkopen die in hun theehuis.

Het zoontje van Betty en Teddy. Hij is zéér leergierig en weet daardoor ook héél veel. Een échte nerd. Hij is echter zwaar bijziend.

Een ijsbeer die als vondeling bij de familie van Muysenwinckel terechtkwam. Hij is beresterk.

De krokodil waar Sissi tegen wil en dank de pleegmoeder van werd. Hij of zij is werkelijk extreem dol op kip. Het is dol op goochelen en noemt zich Sim Salabim.