La vie en rose

LEES

Franse muziekjes, melodietjes, chanson… gepresenteerd door Luc Vandekerckhove in een samenstelling van Jo Backstage.
lees meer

KIJK

LUISTER

(her)beluister afleveringen

Aflevering 35 Afspelen
Aflevering 34 Afspelen
Aflevering 33 Afspelen

LUISTER

(her)beluister afleveringen

Aflevering 35 Afspelen
Aflevering 34 Afspelen
Aflevering 33 Afspelen

LEES

Franse muziekjes, melodietjes, chanson… gepresenteerd door Luc Vandekerckhove in een samenstelling van Jo Backstage.
lees meer

KIJK

LEES

La Vie En Rose

Bonjour, je m’appelle Luc Vandekerckhove et je vous présente La Vie en Rose, une émission plein de musique française choisi par Joe Brique!

Nee, alle gekheid op een stokje, ik stel je graag voor aan het programma dat Jo Backstage en ik u elke week zullen brengen op Radio Singjaal: het heet dus La Vie en Rose, en zit vol met Franstalige muziek van vroeger en nu, muziek uit Frankrijk maar evengoed uit België, Canada, Zwitserland of andere landen ter wereld waar een artiest of groep in het Frans zingt.

De naam La Vie en rose dekt perfect de lading: het is oorspronkelijk een nummer uit 1946 van la grande dame van het Franse chanson, Edith Piaf. En we zullen inderdaad die grote namen van het chanson aan bod laten komen: Jacques Brel, Charles Aznavour, Adamo, Joe Dassin, Gerard Lenorman of Michel Sardou. Maar van La vie en rose bestaat ook een swingende disco versie uit 1977 van Grace Jones. En met dit programma willen we dus evengoed bewijzen dat Franstalige muziek veel meer is dan chanson, dat er schitterende muziek gemaakt is in het Frans in alle mogelijke genres zoals pop, disco, rock, dance, reggae, wereldmuziek enz. Je zal dus ook pakweg Mylene Farmer, Stromae, Elli Medeiros, Indochine, Lio, Serge Gainsbourg, Cheb Khaled of Daan horen passeren.

Muzieksamensteller en wandelende muzikale wikipedia Jo Backstage zorgt ervoor dat doorheen elke aflevering telkens een rode draad loopt, een thema dat alle liedjes van dat uur aan mekaar linkt. Zo hebben we het in de eerste afleveringen bijvoorbeeld over Reizen, Dansen of Voornamen.

We merken dat in Vlaanderen jammer genoeg zeer weinig Franse muziek op de radio te horen is, en Jo en ikzelf willen heel graag ons steentje bijdragen om daar verandering in te brengen en je dus van harte uitnodigen om te luisteren naar La Vie en Rose via radiosingjaal.be. Je zal hopelijk aangenaam verrast worden, en misschien zin krijgen om wat meer te horen van artiesten die je daar zal ontdekken. Heel graag tot dan!

KIJK