De Coiffeur van Fabiola

LEES

Het geknipte programma voor liefhebbers van Belpop.
lees meer

KIJK

LUISTER

(her)beluister afleveringen

Aflevering 11 Afspelen
Aflevering 10 Afspelen
Aflevering 9 Afspelen

LUISTER

(her)beluister afleveringen

Aflevering 11 Afspelen
Aflevering 10 Afspelen
Aflevering 9 Afspelen

LEES

Het geknipte programma voor liefhebbers van Belpop.
lees meer

KIJK

LEES

De coiffeur van Fabiola

De Leuvens-Mechelse groep Selene’s Garden kwam langs in de Singjaal studio’s voor een interview en een acoustische live sessie. Selene’s Garden brengt een unieke mix van folk, pop, rock en wereldmuziek. De groep werd opgericht door gitarist en songwriter Johan Detraux, en hij bracht zangeressen Katrien en Sophie mee voor een prachtige uitvoering van het nummer Driving through yesterday.

 

Dag, Johan Eeckhout hier, en ik vertel u graag meer over een programma dat Jo Backstage en ik u elke week zullen brengen. Het heet De coiffeur van Fabiola, en wij worden graag uw wekelijkse hofleverancier van Belgische muziek op retro radio Singjaal.

De coiffeur van Fabiola, tja, jongere luisteraars zullen misschien niet weten waar dat op slaat. Voor hen zou ik zeggen: google eens de woorden “fabiola” en “kapsel” en bekijk de foto’s… Je zal moeten toegeven dat het kapsel van onze voormalige koningin nogal speciaal was en tot de verbeelding sprak. Wel, koningin Fabiola had 50 jaar dezelfde kapper die er dag in dag uit voor moest zorgen dat haar kapsel er perfect uit zag en hij creëerde zo iets dat even typisch Belgisch is als het Atomium: klassiek, herkenbaar en iconisch maar ook opvallend, extravagant en met een serieuze hoek af. Wel Jo en ik vinden dat een goede omschrijving voor wat we u willen brengen in De Coiffeur van Fabiola: Belgische muziek in al zijn facetten: diverse genres, klassiekers maar ook af en toe een “specialleke”, gezongen in het Engels, Nederlands, het West Vlaams of het Leivens, van vroeger en van nu, maar altijd: typisch Belgisch.

Elke week kom je de grote namen uit de Belgische muziekgeschiedenis tegen: Vaya Con Dios, TC Matic, Daan, Novastar, Deus, Gorky, Balthazar of Absynthe Minded. Maar ook vergeten parels uit de Belpop van vroeger, van Big Bill, Skyblasters, Perry Rose, Lavvi Ebbel of The Pop gun. Dit alles zorgvuldig samengesteld en gemonteerd door Jo Backstage en gepresenteerd door mezelf, Johan Eeckhout. Heel graag tot binnenkort!

KIJK